Bachensemble Vries

Het Bachensemble Vries is in 2006 opgezet ter ondersteuning van de cantatediensten van de Protestantse Gemeente te Vries in hun oude dorpskerk, de Bonifatiuskerk. Het koor bestaat uit 22 geoefende koorzangers uit Vries en omgevinget, het orkest uit 15 betere amateurmusicil soms aangevuld met enkele professionals. Luuk Tuinder heeft de artistieke leiding over het ensemble. Els Veltheer is concertmeester van het instrumentaal ensemble. Solisten worden door Luuk geworven uit het Groot Omroepkoor.

bachensemble_vries.jpg
Bachensemble Vries (juni 2007) - © foto KIA

Het Bachensemble Vries studeert meermalen per jaar een cantate in. Ze voert zo'n cantate dan 4 keer uit in kerkdiensten op twee achtereenvolgende zondagen. Andere kerkgemeenten kunnen op geplande zondagen een beroep op het ensemble doen. Hieronder staan de geplande data, de cantates en de (resterende) mogelijkheden.

planningcantatelocatiestatus

11 februariHerr Christ, wahr' Mensch und Gott BWV 12716.30 Middeleeuwse kerk, Zuidwolde Gn
19.00 Op de Helte, Roden
volgeboekt
18 februari 2018Herr Christ, wahr' Mensch und Gott BWV 12710.00 Gastkerk, Zuidhorn
16.30 Maranathakerk, Bedum
volgeboekt
18 maart 2018BWV 127 en Caldara Missa Dolorosa15.00 Bonifatiuskerk, Vriesvolgeboekt
25, 26, 27 december 2018 en 1 en 6 januari 2019Weihnachtsoratorium, I, II, III, IV, V en VI nog geen afspraken
Kerkgemeenten in Noord Nederland, die geïnteresseerd zijn in een cantatedienst, kunnen contact opnemen ( [e-mail] ) voor nader overleg over de precieze mogelijkheden, kosten en voorwaarden.

Omdat in koor en orkest met amateurmusici wordt gewerkt en door ondersteuning uit een particulier fonds, blijven de kosten van een cantatedienst binnen de perken. Voorbereidingskosten worden door de deelnemende kerkgemeenten gedeeld. Het Bachensemble verwacht dat de kerkgemeente in of na de dienst een collecte houdt om kosten te helpen dekken. Uit het fonds wordt maximaal de helft van het resterende tekort gedekt.

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 20 mei onder de toren en op donderdag 24 mei tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.