dinsdag 24 april 2018

2 juni 20.00 uur Concert De Noordelijke Polyfonisten Bonifatiuskerk

noordelijke_polyfonisten_002.pngOp zaterdagavond 2 juni om 20.00 u geven De Noordelijke Polyfonisten een concert met koormuziek uit de 16e eeuw in de Bonifatiuskerk van Vries.In november vorig jaar zongen zij daar ook, toen in het kader van de Stichting Kerkconcerten Vries op de zondagmiddag.
Het komende concert heeft als rode draad een mis van de Spaanse renaissance-componist Tomás Luis da Victoria (ca.1548-1611) met als thema een regel uit het Pinkster-motet Dum complerentur (‘Toen de dagen vervuld waren’). Ook dit motet zal gezongen worden. Verwacht niet alleen Pinkstermuziek: ook klinkt ‘rustieke’ muziek uit dezelfde tijd, over hoe het herders en nymfen in de beginnende zomer vergaat.

De voedselbank Assen heeft behoefte aan voedsel in vaste en droge vorm, zoals: pasta's, rijst, puree, broodbeleg. En levensmiddelen in blik, zoals: bonen, groente, soep en vlees. Tevens zijn wasmiddelen en tandpasta en kleine cadeautjes voor jarige kinderen welkom. U kunt het inleveren op zondag 20 mei onder de toren en op donderdag 24 mei tussen 9:30 en 10:30 uur in het Ontmoetingshuis.